Concurrent Koedijk op alle fronten afgetroefd, deur naar nacompetitie staat weer wijd open voor SVA

Daan Rijkhoff: ,,Wij zijn al jaren samen, met sommige jongens speel ik al 24 jaar.’'© Foto Ronald Goedheer

Peter van den Dongen
Assendelft

De weg naar de nacompetitie staat voor SVA weer wijd open. De ploeg van trainer Joeri Houniet zette concurrent Koedijk met 5-1 opzij en nam daarmee de leidende positie over in de strijd om de derde periode.

Koedijk speelde in Assendelft niet de bepaald de gelukkigste wedstrijd van het seizoen. De bezoekers werkten onder meer de bal twee keer over de eigen doellijn. ,,SVA heeft ons op alle fronten afgetroefd’’, vatte Koedijk-trainer Mats Blokdijk het duel na afloop veelzeggend samen. ,,Op doelpunten maken, op het verdedigen, met de omschakeling, overal was de tegenstander vandaag beter. Ik begrijp niet dat zo’n prima ploeg onder ons staat op de ranglijst. Zou ik uit de twee teams van vanmiddag één team moeten samenstellen, dan deden er acht van SVA mee en drie van Koedijk.”

Collega Jouri Houniet sprak van een uitstekende wedstrijd met een prima eerste helft waarin Maikel Kriek uit een voorzet van aanvoerder Sebbe Davids 1-0 aan liet tekenen. ,,We hadden de eerste helft al vier of vijf doelpunten moeten maken. Dat is het enige verwijt wat ik de ploeg kan maken. Van Koedijk wisten we dat die ploeg in staat is terug te vechten. Toen Koedijk tegenscoorde werd het 4-1 men was het al te laat om nog terug te komen.”

Noah Bruins kopte de 2-0 binnen na een corner van Cas Nooteboom. Direct na rust volgde een scrimage voor het doel van Koedijk waarbij de bal via Roy Groen in het doel belandde. Niet veel later poeierde Daan Rijkhoff hard en strak de 4-0 binnen. Ook bij de 5-1 speelde Rijkhoff een rol. Zijn inzet werd door het lichaam van een verdediger van richting veranderd, waardoor doelman Niels van Lieshout kansloos was.

Rijkhoff stapte ondanks de hoge temperatuur en verscheidene sprintjes op topsnelheid ogenschijnlijk fit van de mat. ,,Maar het kost mij af en toe wel wat energie hoor. Zeker met mijn werk als regisseur bij de vijfploegendienst van Tata Steel. Vanmorgen ging de wekker om half vijf. Gelukkig kon ik een collega charteren die mij om één uur afloste, waardoor ik op tijd in Assendelft was voor deze wedstrijd. Als ik een nachtdienst heb, dan kan ik niet meedoen. Maar ik doe er alles aan om bij de wedstrijd te zijn.”

Vertraging

,,Wij zijn al jaren samen, met sommige jongens speel ik al 24 jaar. Maar door corona heeft de driehonderdste wedstrijd nogal vertraging opgelopen. Voetbal is ook een sterke familie-aangelegenheid, het is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader is grensrechter bij de wedstrijden. Op zondag ging ik altijd mee.’’

,,Ik ben niet de beste technische voetballer maar kan hard lopen en heb een goed schot. Ik ben geen technische voetballer a la Camiel Dijkers of Cas Nootebos. Dat zijn mijn voorbeelden hoe ze een balletje als een magneet bij zich houden. Ik kom hier voor de lol, voetballen is gewoon leuk.”

SVA neemt het nog op tegen Vrone en Meervogels. Als de Assendelvers beide duels winnen is de periodetitel binnen. Weliswaar heeft Saenden meer punten, maar die ploeg heeft al een periodetitel op zak.

SVA: N. van Lieshout, R. van Lieshout (69 N. de Waart), J. Davids (60. Hoogstra), Flimer, Bruins, Kriek, Rijkhoff, Nootebos (60. Silvis), S. Davids (80. C. de Waart), Bijkers (69., v. Egmond) S. van Lieshout.

Koedijk: Beets, de Waal (67. De Waal), Groen, Wagenaar, Vonk, Vinke (67. de Lange), Hendriks, Stewart, Reinhard (67.Blom), Hofkamp, Mulder (69. Hoekstra).

voetbal 3e klasse b

SVAKoedijk 5-1

20. Kriek 1-0, 35. Bruins 2-0, 49. 3-0 eigen doelpunt, 61. 4-0 Rijkhoff, 77. 4-1 De Lange, 5-1 eigen doelpunt.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen