Zelenski: Oekraïne heeft ruggengraat Russische leger gebroken

ANP Producties | Bron: ANP
Kiev

Ondanks de nederlaag in de havenstad Marioepol is president Volodimir Zelenski ervan overtuigd dat het Oekraïense leger de Russische strijdkrachten grote schade heeft toegebracht. Oekraïne "heeft de ruggengraat van het Russische leger gebroken", zei de Oekraïense president zaterdag in een televisie-interview. "Het zal de komende jaren niet meer op de been kunnen komen."

Het Russische leger meldde vrijdag dat de laatste verdedigers van Marioepol, die zich op het terrein van staalfabriek Azovstal hadden verschanst, zich hebben overgegeven en door de Russen zijn gevangengenomen. Daarmee is de strategische havenstad volgens het Russische ministerie van Defensie "volledig bevrijd."

Zelenski benadrukte dat al het verloren terrein teruggepakt gaat worden. Een terugkeer naar de frontlinies voor 24 februari, de dag dat de Russen Oekraïne binnenvielen, geldt al als een overwinning. "Het zal betekenen dat ze ons niet hebben veroverd en dat wij ons land hebben verdedigd", zei het staatshoofd. Al benadrukte hij dat het lastig zal worden.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.