HCSC laat op bezoek bij nummer vier DEM de spierballen zien

Beverwijk

Dat het resultaat er op bezoek DEM eigenlijk niet meer toe deed, HCSC was al zeker van lijfsbehoud, maakte de 3-3 remise er niet minder knap om. Tegen de nummer vier van de derde klasse kwam de ploeg uit Den Helder weer sterk voor de dag.

Omdat ASV Blauw-Wit een stap terug had gedaan en uit de competitie werd gehaald, wist HCSC al genoeg. Ook na de zomer speelt dat team in de derde klasse. De druk is er wat dat betreft af bij de formatie van oefenmeester Jeffrey Androg. Nu is het vooral zaak om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. En daar werd bij DEM een voorschot op genomen. ,,Weer was ik ontzettend trots op die gasten. Er werd heerlijk gevoetbald’’, zei de trainer.

Maar in de fases dat HCSC de bovenliggende partij was, sloeg de gastheer juist toe. Dat gebeurde voor de rust bij 1-0 en in de tweede helft zelfs twee keer (2-1 en 3-1). ,,De weerbaarheid van de jongens was daarom erg knap’’, aldus Androg. Want de bezoekers knokten zich alsnog terug: 3-3.

Volgende week speelt HCSC een thuiswedstrijd tegen Olympia Haarlem. ,,De laatste voor Bart van Steen, Mario Post en Marcel Bruul. Zij stoppen. Net als ik, natuurlijk.’’

DEM-HCSC 3-3 (1-1). Doelpunten HCSC: Vet (2), Sirvania.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen