Illegale bewoning bedrijfspanden door arbeidsmigranten in Schagen; integrale controles op Lagedijk en Witte Paal

Richard Zut
Schagen

Twee maanden nadat de gemeente Schagen een grootscheepse integrale controle hield bij bedrijfspanden op bedrijventerrein Witte Paal, was het deze week opnieuw raak. Dinsdag werden in samenwerking met politie, boa’s en Liander onaangekondigde controles uitgevoerd bij meerdere panden op bedrijventerrein Lagedijk. Ook werd gecontroleerd op Witte Paal, zei het nu op een andere locatie dan in maart.

Bij meerdere bedrijfspanden werd gecheckt op bouwwetgeving, brandveiligheid, illegale bewoning en mogelijke criminele activiteiten. Tijdens de controle bleek onder meer sprake te zijn van illegale bewoning door arbeidsmigranten, en van overtreding van milieuwetgeving in een garage.

Daarnaast werden in diverse panden goederen aangetroffen voor het professioneel produceren van hennep. Daar waar wet- en regelgeving is overtreden wordt door gemeente en politie gehandhaafd.

De meeste eigenaren of huurders kwamen na het telefoontje over de controle snel de deur open maken. Enkele deuren moest de gemeente zelf openen met hulp van een slotenmaker. Meerdere eigenaren waren blij met de controle, omdat ook zij zich zorgen maken over illegaal gebruik van bedrijfspanden.

In de toekomst zijn er volgens de gemeente meer integrale controles te verwachten.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.