Oud-Kamerlid Martin Wörsdörfer wethouder voor de VVD in Oostzaan, naast Dral en Taams. College maandagavond geïnstalleerd

Lijstduwer in Den Haag, volgende week wethouder in Oostzaan.

Martin Wörsdörfer© foto vvd

1 / 2
Frans van den Berg
Oostzaan

Het nieuwe VVD-PvdA college in Oostzaan is rond. Martin Wörsdörfer wordt voor de VVD de tweede wethouder. Maandag wordt het drietal geïnstalleerd.

Deze week tekenden Rosemarijn Dral (VVD) en Eelco Taams (PvdA) al het coalitie-akkoord.

Lees ook: Woningbouw vooral voor Oostzaners. Minimaal veertig procent sociale sector, willen VVD en PvdA. Festivals in Het Twiske blijven mogelijk

Toen was al duidelijk dat zij ook kandidaat wethouder zijn. Het zoeken was nog naar een tweede wethouder voor de VVD, omdat de vorige wethouder Niels Bonenkamp de VVD in Landsmeer leidt.

De nieuwe VVD-wethouder is dus Wörsdörfer geworden. Voor Oostzaan is hij een nieuwkomer, maar niet in de politiek: hij is voormalig Haags raadslid en voormalig Tweede Kamerlid (2017-2021).

Lees ook: Politiek: help kleine ondernemers met schulden

„Ik vind het heel eervol om voorgedragen te worden als wethouderskandidaat voor de gemeente Oostzaan. Ik heb er zin in de gemeente en haar inwoners te leren kennen. En ik breng graag mijn eerdere ervaringen als Haags raadslid en Tweede Kamerlid mee om met elkaar mooie dingen te doen. Ik ben nog nooit wethouder geweest, dus ik denk dat ik dat wel kan!” Bij de laatste raadsverkiezingen was hij nog lijstduwer in zijn woonplaats Den Haag.

Rosemarijn Dral was in de coalitieperiode 2018-2022 ook al wethouder voor de VVD. Eelco Taams is fractievoorzitter van de PvdA en is in de periode van 2003-2013 ook wethouder geweest voor de gemeente Oostzaan. Maandagavond is de installatie van het nieuwe college en een dag later maken zij de definitieve portefeuilleverdeling.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.