’Cultureel Varen’ langs musea in regio Alkmaar gaat na proefperiode officieel van start

Bij het Poldermuseum gaat het ’Cultureel Varen’ officieel van start.© Archieffoto jjfoto.nl

Roel van Leeuwen
Heerhugowaard

Na een half jaar proefvaren gaat zaterdagmiddag het ’Cultureel Varen’ in de regio Alkmaar officieel van start. De Alkmaarse burgemeester Anja Schouten woont de opening bij het Poldermuseum aan de Huygendijk in Heerhugowaard.

Het ’Cultureel Varen’ is een samenwerking tussen het Poldermuseum, de Museummolen in Schermer, het Kaasmuseum in Alkmaar en Museum BroekerVeiling. Het idee is dat groepen elektrische sloepen huren waarmee ze op één dag de verschillende musea aan kunnen doen. Deelnemers kunnen een combi-ticket kopen voor de musea.

Hiervoor zijn met bijdragen van de provincie en de gemeenten Alkmaar en Dijk en Waard enkele elektrische sloepen aangeschaft. In de toekomst willen de musea ook samen wandel- en fietsroutes ontwikkelen onder de noemer ’Cultureel Fietsen en Wandelen’. Ook hiervoor hebben de provincie en de twee gemeenten al geld toegezegd. De verwachting is dat dit in het volgende toeristische seizoen van start gaat.

Zaterdagmiddag kunnen bezoekers vanaf 13 uur een kijkje in de toekomst krijgen als het gaat om het ’Cultureel Fietsen en Wandelen’ en is er een optreden van zanger en entertainer Joost de Vries. Om 14 uur verricht Schouten de opening. Op zondag kunnen belangstellenden tussen 13 en 17 uur mee proefvaren in de sloepen of gebruik maken van een van de e-choppers.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.