Librisprijswinnaar Mariken Heitman signeert haar bekroonde boek Wormmaan in Heemstede

Mariken Heitman.© Uitgeverij Atlas Contact

Van onze verslaggever
Heemstede

De winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, Mariken Heitman, signeert zaterdagmiddag 21 mei bij Boekhandel Blokker in Heemstede haar bekroonde boek Wormmaan.

Heitman wordt vanaf 13.00 uur in de winkel geïnterviewd. De Libris Literatuur Prijs is een van de belangrijkste literaire onderscheidingen in Nederland.

De roman vertelt het verhaal over Elke, die naar een Waddeneiland vertrekt als ze tegenslag ervaart op haar werk met een vergeten erwtenras. Ze wil de erwt terugbrengen naar zijn wilde kern, en ze realiseert zich ook dat de maatschappij haarzelf probeert om te vormen. Elke lijkt nergens bij te horen.

Parallel aan die verhaal lezen we de oeroude vertelling over de eenling Ra, die aansluiting zoekt bij wat later de eerste boeren zullen blijken. Net als Elke is Ra een buitenbeentje. De schrijfster roept de vraag op wie er moet veranderen, de eenling of de groep. In de loop van het boek wordt duidelijk dat de mens altijd op zoek is naar oorsprong, identiteit en betekenis. De boekwinkel is gevestigd aan de Binnenweg 138 in Heemstede.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen