Zeemacht kan Scagha niet de helpende hand bieden

De doelman van VNS overleeft het gevallen doel© Foto RedMouse

Ruud Ramler
Den Helder

Zeemacht kon zich niet met de regie bemoeien van de afscheidsscène in de competitie. De intentie was er om VNS als belangrijkste belager van de dichtstbijzijnde buren de maat te nemen. Alleen kwam het er in de Brug geen moment van, 2-9.

Onderweg naar de climax in de titelrace hadden Scagha en grootste concurrent VNS beide een hobbel te nemen. De koploper was vrijdagavond op bezoek bij Urk en keerde met een 6-3 zege zonder schade terug. De achtervolger, die met een punt achterstand op de hielen zit, zag net zo goed op tegen de visite aan Den Helder. Eveneens onterecht zo bleek.

Zeemacht, dat niets meer heeft om voor te spelen in de competitie zonder periodes, pakte zijn sportieve plicht op maar was bij tijd en wijle te vrijgevig en had zelf andermaal problemen met het op waarde schatten van de mogelijkheden. Bovendien miste de thuisclub in aanvoerder Melvin Damsma vaste waarde. Dion Kwast, Aron Swart en Angelo Simmons waren erbij gehaald om een representatieve formatie op de been te brengen.

De start was hoopgevend. Doelman Brian Duineveld had de handen al een paar keer uit de handen moeten steken toen Zeemacht van zich liet horen. Met een fantastische assist van achteruit tekende Adri Petronia net zo goed voor de 1-0 van Jordy Bos. Pieter Mulder was dichtbij het verhogen van de marge maar stuitte op de keeper.

Vervolgens kregen de Amsterdammers twee doelpunten mee. Eerst speelden ze balverlies van Petronia snel en onverbiddelijk uit. Terwijl Zeemacht in discussie was over een uitbal die wegens vertraging nu aan de tegenstander werd gelaten wist VNS opnieuw meteen wat te doen, 1-2. Hoewel een inzet van Jordy Bos door een verdediger tot achter de eigen keeper werd verlengd was het halverwege al vrijwel gespeeld, 2-5.

Zeemacht gaf niet op maar miste het personeel en de verdedigende scherpte om een ploeg die titelkansen heeft dwars te zitten. De tweede helft begon nog als de eerste, zij het dat Bos de opening van Petronia nu niet benutte. Verder was het woord vanuit alle standen aan VNS. Het grootste gevaar voor de bezoekers kwam zelfs uit onverwachte hoek toen het doel naar voren viel. De keeper kwam met de schrik vrij.

zaalvoetbal

eerste divisie

ZeemachtVNS United 2-9

Doelpunten Zeemacht: Bos, eigen inzet

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen