VoorBaarn, GroenLinks, D66 en PvdA zijn er zo goed als uit

© foto caspar huurdeman

Eric Lorier
Baarn

De ’poppetjes’ zijn nog niet bekend in Baarn, maar de portefeuilleverdeling al wel in grote lijnen. Dit meldt Tino Schouten, voorman van VoorBaarn, namens de vier partijen die de nieuwe coalitie gaan vormen.

VoorBaarn, GroenLinks, D66 en PvdA zijn er zo goed als uit, meldt Schouten in een persverklaring: ’Na constructieve en vooral ook prettige bijeenkomsten kunnen wij mededelen dat de inhoudelijke gesprekken hun einde naderen. We verwachten, zoals eerder aangegeven, volgende week het concept-coalitieakkoord klaar te hebben’. Het concept wordt voordat er definitief een klap op wordt gegeven eerst nog goed doorgerekend en bekeken door de ambtelijke organisatie. Het moet allemaal wel kunnen tenslotte.

De vier partijen hebben onderling al afgesproken wie welke portefeuille gaat krijgen. In hoofdlijnen wordt de verdeling als volgt: VoorBaarn; Ruimtelijke ordening en Economische zaken, GroenLinks; Duurzaamheid en Zorg, D66; Financiën en Onderwijs/Jeugd en PvdA Sociale zaken en Openbare ruimte/Natuur. De overige verdeling van de portefeuilles wordt op een later tijdstip bekend gemaakt. Wie de nieuwe wethouders gaan worden is nog niet bekend gemaakt.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen