3e Klaphekfestival in Volendam wil milieubewuster worden: volgend jaar herbruikbare drinkbekers

Publiek tijdens het 3e Klaphekfestival in 2019, dansend tussen de plastic drinkglazen.© Foto Ella Tilgenkamp

Van onze verslaggever
Volendam

De organisatie van het 3e Klaphekfestival is serieus aan het bekijken hoe het evenement zo milieuvriendelijk mogelijk kan worden gehouden.

Herbruikbare drinkbekers zouden een stap in de goede richting zijn, maar de organisatoren moeten tot hun spijt bekennen dat de introductie daarvan dit jaar nog niet gaat lukken. ,,We hebben namelijk nog geen spoelmogelijkheid in het park. We zijn hard bezig om dit volgend jaar voor elkaar te krijgen’’, laten zij weten.

Systeem

,,Om het wegwerpplastic zoveel mogelijk gescheiden in te leveren, zodat het kan worden hergebruikt, hebben we een systeem bedacht en we hopen dat jullie er allemaal aan mee willen werken. Bij je eerste drankje ’koop’ je je beker voor een half muntje’’, schrijft de organisatie aan de bezoekers. ,,Bij de volgende bestelling lever je de lege bekers in aan de bar en krijg je gewoon je volgende drankje voor de normale prijs. Dit gaat ieder rondje zo door. Als je geen lege beker hebt, dan betaal je weer een half muntje voor een beker.’’

De bedoeling is dat iedereen meewerkt aan het schoonhouden van het veld. Daar hoopt de organisatie ook op voor de komende editie. Het 3e Klaphekfestival, met onder meer optredens van Blanko en De Flegmatieke Zonderlingen, wordt op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) gehouden in het Boelenspark.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.