Politieachtervolging eindigt op Botermarkt in Haarlem, inzittenden gevlucht

© Laurens Bosch

Internetredactie
Bentveld/Haarlem

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee auto’s in beslag genomen in Bentveld en Haarlem. Alle inzittenden sloegen op de vlucht en zijn nog steeds spoorloos.

Rond 3.30 uur botste een auto met lekke banden tegen een middengeleider op de Zandvoortselaan ter hoogte van Bentveld. De bestuurder ging er te voet vandoor.

Terwijl de politie zocht naar de gevluchte bestuurder, naderde een andere auto. De agenten gaven een stopteken, maar de auto spurtte met hoge snelheid weg. Er ontstond een achtervolging richting het centrum van Haarlem.

© Laurens Bosch

De achtervolging ging via het centrum van Haarlem over de Gedempte Oude Gracht. Ter hoogte van het Verwulft verloren de agenten de auto kort uit het zicht. Uiteindelijk zagen ze de auto op de Botermarkt stilstaan, zonder inzittenden.

Met een politiehond zochten ze in de directe omgeving, maar niemand werd aangetroffen. Ook bij de botsing in Bentveld bleek de bestuurder spoorloos verdwenen. „Er is geen verband aangetoond tussen deze twee meldingen”, aldus de woordvoerder. Beide auto’s zijn in beslag genomen.

© Laurens Bosch

© Laurens Bosch

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen