Feyenoord bevestigt komst van transfervrije spits Danilo van Ajax

Danilo in actie voor Ajax.© Foto ANP

ANP
ROTTERDAM

Feyenoord heeft de komst van Danilo Pereira da Silva bevestigd. De 23-jarige spits uit Brazilië komt transfervrij over van Ajax en zet binnenkort zijn handtekening onder een contract voor vier jaar.

„Een behendige en snelle spits zoals Danilo is een welkome toevoeging aan onze selectie”, vindt technisch directeur Frank Arnesen. „Dat hij transfervrij de overstap kan maken naar Feyenoord is ook een prettig gegeven. We hebben er goede hoop op dat Danilo bij ons kan laten zien waar hij goed in is. Effectief en dreigend zijn in het strafschopgebied en doelpunten maken.”

Trainer Arne Slot is ook blij met de komst van Danilo, die bij Ajax moest concurreren met Sébastien Haller en Brian Brobbey. „Hij heeft bij FC Twente al eens zeventien doelpunten in een seizoen gemaakt. Bij Feyenoord is het voor een spits misschien wel makkelijker scoren”, zei hij in Lagos waar Feyenoord zich voorbereidt op de finale van de Conference League tegen AS Roma. „Maar hij moet natuurlijk eerst zorgen dat hij gaat spelen. Feyenoord moet minimaal twee goede spitsen hebben.”

Feyenoord weet niet of het volgend seizoen nog over Cyriel Dessers kan beschikken. De club huurt de centrumaanvaller uit België dit seizoen van KRC Genk en kan hem voor 1 juni voor 4 miljoen euro overnemen. Dessers heeft zich met tien doelpunten in het hoofdtoernooi van de Conference League in de kijker gespeeld bij meerdere clubs. Het is nog onduidelijk of Feyenoord wil voldoen aan zijn financiële eisen.

Bryan Linssen staat voor een vertrek bij Feyenoord. De spits staat in de belangstelling van een club uit Japan.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen