Bewaker vrouwengevangenis verdacht van seksueel misbruik

ANP Producties | Bron: ANP
Utrecht

Een 47-jarige man uit Amsterdam zit vast op verdenking van seksueel misbruik van vrouwelijke gedetineerden in de vrouwengevangenis Nieuwersluis in de provincie Utrecht. Woordvoerders van het Openbaar Ministerie en de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) bevestigen berichtgeving hierover van De Telegraaf en de Volkskrant.

De man is dinsdag aangehouden in een lopend politieonderzoek, zegt de woordvoerder van het OM. "De man wordt ervan verdacht in de jaren 2010 tot 2016 als gevangenismedewerker drie vrouwelijke gedetineerden te hebben misbruikt in de P.I. Nieuwersluis."

De man is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, waar de officier van justitie heeft gevraagd de voorlopige hechtenis van de verdachte te verlengen. De rechter oordeelde dat de verdenking stevig genoeg is om de Amsterdammer veertien dagen langer vast te houden. Het onderzoek loopt nog, zegt het OM. Na afronding van het onderzoek zal de officier een vervolgingsbeslissing nemen.

De woordvoerster van de DJI, de werkgever van de verdachte, zegt dat de man door de gevangenisdirectie is geschorst in afwachting van het politieonderzoek. "Vanwege het lopende politieonderzoek kan ik verder geen uitspraken doen. We kunnen alleen bevestigen dat de penitentiaire inrichtingsmedewerker door de politie is aangehouden."

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.