Centrumwaard fleurt op. Bloembakken symbolisch voor opknapbeurt voor oude centrum Heerhugowaard

In Centrumwaard zijn tientallen bloembakken opgehangen.

In Centrumwaard zijn tientallen bloembakken opgehangen.© Foto JJFoto.nl/Jan Jong

Roel van Leeuwen
Heerhugowaard

In Centrumwaard zijn zeventig bloembakken, gevuld met geraniums, opgehangen. De bloembakken, die zijn bekostigd door de gemeente, moeten ertoe bijdragen dat het oude centrum van Heerhugowaard weer opfleurt.

Onlangs verenigden de ondernemers in het gebied zich in de ondernemersvereniging Centrumwaard en tijdens een bijeenkomst in Josephinna’s Café gaven de veertig aanwezige ondernemers aan dat ze in 2023 willen starten met een Bedrijven Investeringszone (BIZ). Hierdoor krijgt de ondernemersvereniging via een opslag op de WOZ belasting van de bedrijven inkomsten binnen waarvan activiteiten kunnen worden betaald.

(Tekst gaat door onder de foto)

Centrumwaard fleurt op dankzij de nieuwe bloembakken.

Centrumwaard fleurt op dankzij de nieuwe bloembakken.© Foto JJFoto.nl/Jan Jong

,,Dit maakt zichtbaar wat we zoal willen bereiken met Centrumwaard’’, zegt voorzitter Jeroen Rood van de ondernemersvereniging over de eerste serie bloemen die zijn geplaatst. De ondernemers willen uiteindelijk meer bezoekers en meer klantenbinding door het houden van activiteiten, versterken van het aanbod en een fleurige aankleding. Tijdens de bijeenkomst werd ook de vernieuwde website www.centrumwaard.nl gepresenteerd. Ook ontvingen elf ondernemers, die de afgelopen twee jaar een winkel in Centrumwaard zijn begonnen, een bos bloemen.

De geraniums in de bloembakken moeten de komende weken nog tot bloei komen. Centrummanager Eduard Plate laat weten dat er ook nog vijftien zogenoemde piramides komen. Dit zijn staande bloemenstandaards die onder meer op het Raadhuisplein zullen worden geplaatst.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen