Spectaculaire glijbanen en uitdagende klimtoestellen. Majellaschool Onderdijk neemt nieuw speelplein in gebruik

Bij de opening van het speelplein was een actieve rol weggelegd voor de leerlingen.

Bij de opening van het speelplein was een actieve rol weggelegd voor de leerlingen.© Foto aangeleverd

Coen van de Luytgaarden
Onderdijk

Uitdagende klimtoestellen en speelhuisjes met spectaculaire glijbanen. Plus een spannend circuit over een beweegparcours.

Basisschool Gerardus Majalla beschikt sinds deze week over een nagelnieuw schoolplein waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en bewegen.

Buitenkring

Verder kunnen kinderen zich uitleven op een schommelcombinatie en is er eveneens een zogeheten buitenkring gerealiseerd. Hier kunnen leerlingen voortaan les in de buitenlucht volgen.

(Tekst gaat door onder de foto)

De indeling van het nieuwe speelterrein is fraai ingericht met gebruikmaking van natuurvriendelijke materialen.

De indeling van het nieuwe speelterrein is fraai ingericht met gebruikmaking van natuurvriendelijke materialen.© Foto aangeleverd

Deze nieuwe aanwinst is het resultaat van intensieve inspanningen, vertelt directeur Annelotte Mulder. ,,Wij wilden een omgeving creëren waarbij kinderen elkaar ontmoeten en ontspanning en bewegen centraal staan. Een goed ingericht schoolplein zorgt ook voor een beter sociaal klimaat zowel in, als buiten school. De kinderen mochten per klas vooraf allemaal wensen aangeven wat zij graag zouden willen zien op een nieuw schoolplein. Hiermee gingen we aan de slag.’’

Jantje Beton

Na vergelijking van verschillende projectplannen met maximale inspraak van de kinderen, rolde er uiteindelijk een compromis uit.

Voor de noodzakelijke financiering kwamen de kinderen zelf in actie. Via acties van Jantje Beton kwam er 1200 euro binnen en tevens kwam er geld binnen dankzij donaties van ouders en de gemeenschapsveiling. Ook bedrijven deden een duit in het zakje en de Rabobank kwam met vijf mille over de brug.

(Tekst gaat door onder de foto)

Muziek, dans en optredens bij de ingebruikname van het nieuwe schoolplein in Onderdijk.

Muziek, dans en optredens bij de ingebruikname van het nieuwe schoolplein in Onderdijk.© Foto aangeleverd

Vrijwillige inzet

Annelotte Mulder is zo trots als een pauw. ,,Zonder al deze bijdragen en vrijwillige inzet van betrokken was dit niet mogelijk geweest. We zijn heel blij met ons nieuwe schoolplein en hopen natuurlijk dat heel veel kinderen hier de komende jaren plezier aan zullen beleven.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen