Soester wethouder Nermina Kundic wordt wethouder in Arnhem

Nermina Kundic.

Nermina Kundic.© archieffoto studio kastermans

Eric Lorier
Soest

De Soester wethouder Nermina Kundic (45) wordt zo goed als zeker wethouder in Arnhem. De D66’er is door haar partijgenoten in de Gelderse hoofdstad naar voren geschoven als kandidaat. De verwachting is dat het nieuwe college in Arnhem op 1 juni wordt gepresenteerd.

Dat de geboren Bosnische Soest verlaat is geen verrassing. Haar partij D66 verloor eerder dit voorjaar bij de gemeenteraadsverkiezingen, keert zo goed als zeker niet terug in de coalitie en mag dan dus ook geen wethouder voordragen. Kundic was sinds 2018 wethouder in Soest, onder meer verantwoordelijk voor duurzaamheid, wonen, verkeer en cultuur.

De in Veenendaal wonende Kundic heeft inmiddels ruime ervaring als partij- en gemeentebestuurder, in diverse functies die ze allemaal vier jaar deed. Ze was van 2002 tot 2006 bestuurslid van D66 in Zeist, van 2007 tot 2011 bestuurslid van D66 in de provincie Utrecht, van 2010 tot 2014 fractievoorzitter van D66 in Veenendaal, van 2014 tot 2018 wethouder in Veenendaal en van 2018 tot nu wethouder in Soest. Ze is nooit naar Soest verhuisd, en vroeg en kreeg daarvoor elk jaar ontheffing van de gemeenteraad. Voor ze de politiek in ging werkte ze bij de politie.

Lees ook: Cabrio-interview met Nermina Kundic: ’Ik wéét wat oorlog met mensen doet’

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen