Reiger in Hoogkarspel opnieuw tijdelijk verdwenen

Kunstwerk de Reiger, kort voordat het beschadigde beeld van het Raadhuisplein in Hoogkarspel werd weggehaald.

Kunstwerk de Reiger, kort voordat het beschadigde beeld van het Raadhuisplein in Hoogkarspel werd weggehaald.© Foto Jaap Ruitenberg

Cees Beemster
Hoogkarspel

Oplettende passanten van het gemeentehuis van Drechterland hebben het natuurlijk al gezien. Het kunstwerk de Reiger is opnieuw van het Raadhuisplein in Hoogkarspel verdwenen.

Het kunstwerk stond voorheen al op het Raadhuisplein, voordat dit opnieuw werd ingericht. Het werd eind 2021 teruggeplaatst op het plein bij de entree van het gemeentehuis. Het beeld verdween in 2015 bij de sloop van het oude gemeentehuis op dezelfde plek. Jarenlang lag de Reiger daarna opgeslagen op de gemeentewerf.

(Tekst gaat door onder de foto)

Het beeld de Reiger werd in december 2021 weer op het Raadhuisplein in Hoogkarspel geplaatst.

Het beeld de Reiger werd in december 2021 weer op het Raadhuisplein in Hoogkarspel geplaatst.© Foto gemeente Drechterland

Lang heeft de Reiger - de bijnaam van Hoogkarspelers - sinds zijn terugkeer eind 2021 niet bij de entree van het gemeentehuis gestaan, want plotseling was het kunstwerk weer verdwenen. ,,In het beeld zit een scheur die helaas niet ter plekke gerepareerd kon worden. Daarom is het opgehaald om elders te worden hersteld’’, legt gemeentewoordvoerder Anouk Bosgoed uit. Het kunstwerk wordt 21 juni weer teruggeplaatst op het plein.

De schade aan het kunstwerk is ontstaan door een harde storm eerder dit jaar en was dermate groot, dat herstel nodig was. Het kunstwerk wordt gerepareerd door Meester In Kunst. De reparatiekosten worden vergoed door de verzekering, maar wel met een deel eigen bijdrage van de gemeente.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen