Hoornse kinderen volgen internationale uitwisseling met leeftijdgenoten uit Tsjechië

Leerlingen blijken enorm gemotiveerd bij het volgens van lessen in het kader van de internationale uitwisseling.

Leerlingen blijken enorm gemotiveerd bij het volgens van lessen in het kader van de internationale uitwisseling.© Foto aangeleverd

Coen van de Luytgaarden
Hoorn

Hoornse leerlingen van de Ichthus school hebben een internationaal uitwisselingsprogramma gevolgd met leeftijdgenoten uit Tsjechië.

Deze kinderen uit het voormalige Oostblok zijn afkomstig uit Príbram (Tsjechië) en Kezmarok (Slowakije).

Príbram en Kezmarok zijn zustersteden van Hoorn. De Stichting Netwerk heeft een groot deel van de organisatie van deze recente uitwisseling verzorgd en heeft eveneens bijgedragen aan de naschoolse activiteiten tijdens deze uitwisseling.

Robotica

Thema van de uitwisseling was ’stad van de toekomst’. De leerlingen communiceerden onderling in het Engels en verdiepten zich onder meer in robotica met zogeheten OZO-bots, programmeerbare robots.

(Tekst gaat door onder de foto)

Leerlingen van verschillende nationaliteiten oriënteren zich op de Ichthuis School in Hoorn.

Leerlingen van verschillende nationaliteiten oriënteren zich op de Ichthuis School in Hoorn.© Foto aangeleverd

Groot voordeel van deze werkwijze dat leerlingen spelenderwijs veel van elkaar leerden. „Zowel op cultureel gebied als op het vlak van de verschillende schoolsystemen werd veel kennis opgedaan”, aldus directie-ondersteuner Cynthia Verweij van de Ichthus School.

Volgend schooljaar zullen kinderen van de Ichthus zich nog verder verdiepen in Robotica. „Er gaat dan gewerkt worden met programmeerbare Lego en virtual reality en daarnaast zullen de kinderen uit Nederland Príbram en Kezmarok bezoeken”, aldus Cynthia Verweij.

Volgens haar is de recente uitwisseling in alle opzichten geslaagd en hebben de kinderen veel informatie uitgewisseld. Zowel op school als buitenschools.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen