Freek de Jonge geveld door corona, annuleert show in Noord-Holland

Freek de Jonge.

Freek de Jonge.© Bob Awick

ANP
Oostknollendam

Freek de Jonge heeft corona. De 77-jarige cabaretier heeft om die reden drie aankomende voorstellingen, waaronder die in Oostknollendam, moeten annuleren.

De cabaretier zou optreden met zijn show ’Goden, helden, slachtoffers en nabestaanden’. "Het is niet vaak voorgekomen in zijn lange theatercarrière dat hij ziek is, maar hij kan niet anders dan een aantal voorstellingen afgelasten", laat de beheerder van de Facebookpagina van De Jonge weten.

De Jonge zei eerder bij NPO Radio 1 dat hij niet bang is voor de gevolgen van corona. "Ik geloof in het lot en hoe het ingrijpt. Ik ben niet roekeloos, maar er wordt nu erg sentimenteel over de dood gedaan. Er is niemand op uit om de dood te versnellen, maar als het gebeurt, dan is het zo ver."

Oostknollendam, boven Wormer, is al jarenlang een van de podia waar de cabaretier try-outs speelt van nieuwe voorstellingen. Ook in Baarn en Ankeveen zijn shows geannuleerd. De voorstelling in Baarn wordt op 22 juni ingehaald. Bezoekers van de andere twee voorstellingen krijgen bericht over de inhaaldata.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.