Rotary houdt veiling voor Anna’s Huis. ’Doel is om 20.000 euro op te halen’

Een dagje varen met Annelies Wichers. Een van de kavels op de veilingavond.

Een dagje varen met Annelies Wichers. Een van de kavels op de veilingavond.© Foto Jurjen Backer Dirks

Ronald Massaut
Zaandam

Twee jaar lang geen grote sponsoracties voor Anna’s Huis, het inloophuis voor ex-kankerpatiënten en mensen met vragen over kanker. Ook Rotary Krommenie-Wormerveer die eerder de Zaanse Schansloop organiseerde moest afhaken. Om toch iets van enige omvang te kunnen doen is dinsdag 23 mei een feestelijke veiling met bijzondere kavels.

Rotary Krommenie-Wormerveer heeft als doel gesteld om 20.000 euro op te halen. Daarvoor steken de leden van de Rotary allemaal de handen uit de mouwen. Vanuit hun beroep of interessegebied organiseren zij diensten en ervaringen die normaal niet te koop zijn. Voorbeelden: een rondleiding door de museum- of theaterdirecteur zelf, meekijken achter de schermen bij een filmproductie. Een consultant die voor Schipholtaxi speelt. Of een oud-burgemeester die als gids meegaat op een vaartocht. Ook is te bieden op een dagje meelopen met zijn opvolger. Daarnaast zijn er enkele AZ-arrangementen inclusief skybox en alle verzorging.

Oceaanzeiler

Rotary-lid Annelies Wichers biedt een vaartocht aan voor groep van vier met haar oceaanzeiler vanaf Durgerdam. ,,De groep mag zelf zeggen wat ze willen doen, en wanneer. Bij goed en bij ’slechter’ weer. Want wat is ’slecht’. Als er wat meer wind staat kun je ook prima zeilen, maar niet iedereen vindt dat leuk. Daar houd ik natuurlijk rekening mee.’’

Annelies Wichers neemt vier mensen mee aan boord van haar zeiljacht.

Annelies Wichers neemt vier mensen mee aan boord van haar zeiljacht.© Eigen foto

De veiling wordt gehouden in de Vermaning aan de Westzijde in Zaandam. Internationaal veilingmeester is Marlous Mostrous. Zij werkt bij Sotheby’s, maar komt voor dit liefdadigheidsdoel belangeloos naar de Zaanstreek. ,,Zij neemt een combinatie mee van humor, enthousiasme en vakmanschap’’, belooft Wichers.

Entree

Inkomsten moeten behalve uit de opbrengst van de kavels komen uit toegangskaarten. De Vermaning zou plaats bieden aan 450 mensen. Zij kunnen kaarten kopen op de website voor 15 euro per stuk. Inclusief welkomstdrankje en lot voor de loterij met een ’tafel’ vol prijzen.

De muziek wordt verzorgd door de veelbelovende Japanse pianist Kasumi Hamano. Hij studeert aan het conservatorium van Amsterdam en heeft al een internationale prijs gewonnen. Tijdens de inloop en de pauze speelt hij op de vleugel en wordt begeleid door twee studiegenoten op viool en saxofoon.

Kaarten zijn te bestellen op de website maatschappelijkeveiling.nl. Daar zijn ook de kavels te zien. Aanvang is 20.15 uur, inloop 19.45 uur. Om 22.30 uur start de finaleloterij.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.