Iedereen is gelijk op eerste gala in Schagen waar de sport wordt gevierd

© Foto Redmouse

Ruud Ramler
Schagen

Het eerste SportGala Schagen was vooral een ode aan regionaal en zelfs landelijk hoog aangeschreven sporters, die het verdienden om in het zonnetje te worden gezet.

Een en ander was mogelijk gemaakt door de gemeente en het Topsportfonds dat ook volgend jaar een budget van bijna honderdduizend euro aan de sportwereld in de grote Schager regio mag besteden.

Voor het eerst in dit decor ging het er in de grote zaal van Alpha vooral om de sport te vieren, zoals atletiektrainer Raymond Koen dat namens de organisatie benoemde.

Er was echt werk van gemaakt. Niet alleen door oud-wereldkampioen judo, en winnaar van olympisch brons, Ruben Houkes de avond in zijn voormalige woonplaats aan elkaar te laten praten. Ook Joke Kruit, nog steeds de wethouder met sport in haar portefeuille, richtte zich tot de gasten om wie alles draaide.

Toppers uit onder meer het schaatsen, handbal, wielrennen, mountainbiken, judo, bowlen en atletiek die op deze avond op basis van hun gezamenlijke sportprestaties samen evenveel waard waren.

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen