’Twee pijnstillers er in en er het beste van hopen’, na invalbeurt Nigel Castien draait Zandvoort wedstrijd helemaal om

Nigel Castien: ,,We kregen zoveel kansen.”

Nigel Castien: ,,We kregen zoveel kansen.”© Foto UP/Toussaint Kluiters

Rob Spierenburg
Zandvoort

Zelden zal een wedstrijd zo zijn gekanteld als die in de tweede klasse tussen SV Zandvoort en DVVA. In nog geen 25 minuten tijd boog de thuisploeg een kansloze 0-4 achterstand om in een 7-4 overwinning.

Twee voetballers speelden een hoofdrol in de onwaarschijnlijke wederopstanding: Salim Fertout en Nigel Castien. Fertout, omdat hij zijn snelste hattrick ooit maakte door in de laatste dertien minuten drie keer te scoren. Castien omdat hij als invaller in krap een half uur tijd uitstekend voetballend én coachend Zandvoort naar de zege leidde.

Dat de al een paar weken geblesseerde Castien tegen DVVA op de bank startte was voor zijn trainer Ted Saunier al mooi meegenomen. ,,Vlak voor de wedstrijd besloot ik mijn spullen te gaan halen en het later in de wedstrijd te proberen. In de 65ste minuut ben ik ingevallen. Bij een 0-3 achterstand. Twee pijnstillers er in en er het beste van hopen.’’ Het compleet ontbreken van beleving in de Zandvoortse ploeg waar Castien zich op de bank ruim een uur over had zitten opvreten, verdween niet direct toen hij binnen de lijnen stapte. Een minuut na zijn entree werd het 0-4.

De 1-4 die Castien aansluitend uit een strafschop scoorde zal DVVA hebben ervaren als een eretreffer voor SV Zandvoort. Net als de 2-4 van Kas de Vries. De 3-4 - opnieuw een door Castien benutte strafschop - kwam voor de Amsterdammers al een stuk dreigender over aangezien de doelman weigerde de bal in te leveren. ,,Ik gaf hem een zwiep, pakte de bal en sprintte naar de middenstip’’, herinnert Castien zich het vuurtje dat hij opstookte. De vlam sloeg over naar de supporters op het terras voor de kantine. Jelle de Haan maakte 4-4. Castien bleef zijn team opzwepen, aansporen om druk te zetten en door te drukken. De thuisploeg won elk duel. Het werd 5-4, 6-4 en 7-4. ,,Het enige dat ons kwalijk kan worden genomen is dat we niet met 10-4 hebben gewonnen’’, zegt Castien. ,,We kregen zoveel kansen.’’

Zijn gekwetste bovenbeenspier hield het. ,,Nee, last van mijn hamstring heb ik niet. Wel doen alle spieren er omheen zeer. Ik zal door mijn blessure ongetwijfeld wat verkrampt hebben gelopen. Maar het gaat wel. Ik hoop zaterdag uit tegen Marken te kunnen starten.’’

terugblik

In deze rubriek wordt een gebeurtenis uit het sport- weekeinde belicht. Vandaag: de 7-4 zege van Zandvoort na een 0-4 achterstand.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen