Verdachte gehoord over mogelijke mishandeling voetballer Lukoki

ANP Producties | Bron: ANP
Almere

De politie heeft maandag een verdachte gehoord over de mogelijke mishandeling van profvoetballer Jody Lukoki. Dat bevestigt een woordvoerster van de politie Midden-Nederland dinsdag na berichtgeving van De Telegraaf. Lukoki overleed vorige week. Een sectie moet uitwijzen of dat het gevolg is van een mogelijke mishandeling een week eerder. De man mocht maandag na het verhoor weer gaan, maar blijft een verdachte in de zaak, aldus de politie.

Volgens De Telegraaf is de verdachte MMA-fighter Victor ’Tigri’ K. uit Almere. Hij zou aanwezig zijn geweest in de woning in Almere waar de mogelijke mishandeling plaatsvond. De politiewoordvoerster kan dit niet bevestigen en zegt dat er deze week nog meer getuigen en mogelijke verdachten worden gehoord.

Jan-Hein Kuijpers, de advocaat van K., zegt dat zijn cliënt wordt verdacht van een eenvoudige mishandeling. De man heeft bij de politie toegegeven klappen met de vlakke hand te hebben uitgedeeld op een familiebijeenkomst. Kuijpers: "Er ontstond irritatie onder familieleden. Er werd geduwd en getrokken. Mijn cliënt kwam erbij en riep 'hou op met die onzin' en heeft met de platte hand een aantal mensen geslagen. Daar zouden ook beelden van moeten zijn, begrijp ik."

"De politie heeft hem daarover tekst en uitleg gevraagd. Er is geen causaal verband tussen zijn slaan en het overlijden van Lukoki. Dat weet de politie ook. Lukoki is uiteindelijk overleden aan de gevolgen van een bacteriële infectie." Volgens Kuijpers is zijn cliënt niet de eerste die door de politie is gehoord. "Familieleden hebben al verklaringen afgelegd. Zij hebben natuurlijk gezien dat K. heeft geslagen en mogelijk geconcludeerd dat hij er dan wel iets mee te maken zou hebben."

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.