VC Spaarnestad strikt Groenhuizen en Misset als trainers voor selecties

Casper Groenhuizen.© Foto VC Spaarnestad

Van onze verslaggever
Haarlem

Volleybalclub Spaarnestad heeft zijn coaches voor aankomend seizoen vastgelegd. Casper Groenhuizen is de nieuwe coach van de mannenploeg terwijl Robert Misset de vrouwenselectie onder zijn hoede krijgt.

Groenhuizen was bondscoach van de beachvolleyballers tussen 1995 en 2010. Hij was viermaal als coach aanwezig op de Olympische Spelen.

Ook werkte hij in de eredivisie met de mannenploegen van Martinus en Dynamo. Verder had hij de vrouwen van Ommen onder zijn hoede.

Naast coach van de mannenselectie gaat hij ook in de ontwikkeling van talenten door de gehele vereniging een rol spelen. Dit in het kader van de superclub status die Spaarnestad heeft ontvangen van de Nederlandse Volleybalbond.

De club gaat een belangrijke rol spelen in Haarlem en omgeving. Zo worden er trainerscursussen gegeven en zullen de banden tussen besturen aangehaald worden om zo het (beach)volleybal in de regio meer te stimuleren.

De geboren Haarlemmer Robert Misset wist de afgelopen jaren kampioen worden te worden met Armixtos uit Amsterdam en Madjoe uit Enkhuizen in respectievelijk de eerste en derde divisie. Misset: ,,Ik ben blij en trots dat ik mag helpen om de ambities van Spaarnestad te realiseren. Het is een enorme uitdaging om dames 1 verder te ontwikkelen en de prestatielijn bij Spaarnestad te ondersteunen door ook een training te verzorgen bij dames 2 en meisjes-A.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen