Eerbied voor Hart voor het Twiske en hun eindeloze strijd tegen Welcome to the Future | column

Ariane Blees

Voor sommige mensen heb ik een diepgaand respect. Laatst nog stond ik op het station in Zaandam, en voor mij stopte een trein. De deuren zwaaiden open en ik zag en hoorde daar de conducteur iets naar binnen roepen in de trant van ’opschieten’ en ’ik had het u al eerder gezegd’.

Een poosje gebeurde er niks, waarna tergend langzaam twee vrouwen tevoorschijn kwamen, Indiaas of Pakistaans als je het mij vraagt. Ze waren beladen met tassen. Ze stapten uit waarna de conducteur wees: ,,Daar kunt u kaartjes kopen.’’ Je moet het maar kunnen, dacht ik toen. Hadden deze dames willens en wetens niet betaald, of waren ze zeg maar de weg kwijt? Hoe dan ook, de man hield zich aan de regels en ik bewonderde hem.

Ik heb ook eerbied voor de mensen van Stichting Hart voor het Twiske die opnieuw in gevecht gaan tegen het festival Welcome to the Future.’ Er is ineens weer een vergunning verleend. Het lijkt me vechten tegen de bierkaai, maar als je niks doet gebeurt er ook niks. Ik sta volledig achter ze, want wat heb je aan een natuurgebied als je het regelmatig met ontiegelijke herrie en troep bombardeert? Voor het college van Landsmeer, dat overigens nog aan het formeren is, heb ik dus geen respect. Slappelingen. Ze zeggen bang te zijn voor een claim van de organisatoren. Haal dat feest naar een plein, het Hembrugterrein, een lege hal. Tom Poes, verzin een list, zou heer Bommel zeggen.

Wel respect heb ik dan weer voor de coöperatie Biologisch Verbonden in Wormer, die zorgen voor producten direct van de boer, zonder verpakkingen en supermarkt. Kijk, daar wordt de wereld dan weer mooier van, en ik dus blijer. Terugkomend op dat college, ze moeten maar eens een vaartocht gaan maken door het Wormer- en Jisperveld vanaf de Poelboerderij. Zien ze hoe waardevol en rustgevend de natuur is, juist omdat er geen feestjes zijn! Althans, o nee, laten ze er maar niet heen gaan. Straks zien ze er juist mogelijkheden voor het driedaags Trilveen Festival. Zou me niks verbazen.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.