Meeste stemmen? Meeste euro’s. De Rabobank geeft 225.000 euro weg aan het verenigingsleven in de regio Alkmaar

Vanwege corona worden in 2020 de cheques in een ’drive-thru’ aan clubs, verenigingen en stichtingen uitgedeeld.© Archieffoto jjfoto.nl/Jan Jong

Martijn Gijsbertsen
Alkmaar

Rabobank Alkmaar en omstreken deelt ook dit jaar weer 225.000 euro uit onder lokale clubs, verenigingen en stichtingen.

Wie plannen heeft om het verenigingsleven op welke wijze dan ook gezond te houden, kan via de actie ’Rabo Clubsupport’ een beroep doen op het coöperatief dividend van de bank. Dat wordt gebruik om in maatschappelijke doelen te investeren.

Zonnepanelen

Het kan bijvoorbeeld gaan om het aanbrengen van zonnepanelen op het clubhuis, investeren in vervoer om kinderen te kunnen halen en brengen of het werven van extra vrijwilligers.

Via de speciale pot hebben vorig jaar in de regio Alkmaar 491 clubs een financiële bijdrage voor verwezenlijking van hun doelen gekregen. Leden van Rabobank bepalen via stemming wie het meeste geld krijgt. Verenigingen mogen hiervoor campagne voeren.

Deelnemers kunnen zich tot en met 14 juni inschrijven (rabo-clubsupport.nl); van 5 tot en met 27 september is de stemperiode. De uitslag wordt medio oktober bekendgemaakt.

LSVV

Vorig jaar gingen de meeste stemmen en euro’s naar LSVV uit Zuid-Scharwoude (inrichting kantine/vervangen inventaris), Vios-W uit Warmenhuizen (verbetering complex) plus Hugo Boys-voetbal en Hugo Girls-handbal (scheidsrechters-, trainers- en trainingsmaterialen).

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.