Na twee keer op de training lukte het eindelijk ook tijdens een wedstrijd, bowler Nick Schokker heeft heilige graal te pakken

Nick Schokker: ,,Ik had al twee keer op een training een perfect game gegooid, maar dat telt niet voor de bond.’’

Nick Schokker: ,,Ik had al twee keer op een training een perfect game gegooid, maar dat telt niet voor de bond.’’

Rob Hirschmann
Volendam

Hij zat er al een aantal keren dichtbij, maar afgelopen woensdag lukte het eindelijk écht: bowler Nick Schokker gooide in een competitiewedstrijd bij zijn club een ’perfect game’.

Met elke worp kreeg de Volendamse bowler Nick Schokker meer ogen op zich gericht. Na een stuk of zeven strikes verzamelden zich woensdagavond in bowlingcentrum De Zedde steeds meer mensen rond de baan waar Schokker bezig was aan een huzarenstukje. Met elke worp nam de spanning toe. Ook bij Schokker zelf, die in de afgelopen weken al vaker goed op weg was naar de maximale score van 300 punten (twaalf strikes), maar telkens strandde in het zicht van de haven.

Een keer per seizoen

,,Ik had al twee keer op een training een perfect game gegooid, maar dat telt niet voor de bond. Het gebeurt niet zo vaak dat iemand ’m in een wedstrijd gooit, bij onze club is dat misschien één keer per seizoen. En dat zijn dan vaak de spelers die het al eens eerder is gelukt.” Een ‘perfect game’ wordt gezien als de heilige graal voor bowlers.

Deze keer lukte het de achttienjarige Schokker dus wél en gingen de handen van de aanwezigen op elkaar. Na zijn laatste worp werd hij van alle kanten gefeliciteerd. De jonge Volendammer reageerde uiteraard blij, maar ook met een gevoel van opluchting. „Het zat er de laatste weken aan te komen, dan gooide ik bijvoorbeeld negen strikes achter elkaar, maar lukte het toch net niet.” Het gevoel was door zijn recente vorm echter goed, net als de omstandigheden. ,,Het was het eerste potje van de dag, dat betekent dat het oliepatroon op de baan nog helemaal goed is.” Dankzij de perfect game heeft hij zijn naam gevestigd in de clubgeschiedenis, een oorkonde van de bond is onderweg.

Geluksballetjes

Halverwege zijn perfecte reeks voelde hij dat het deze keer wel eens kon lukken, maar de angst dat er na een worp wéér een pin zou blijven was niet weg te drukken. Tot na de twaalfde worp de spanning plaats maakte voor ontlading. „Er zaten denk ik wel twee ’geluksballetjes’ tussen, maar die heb je nodig.”

Schokker hoopt zijn goede vorm in de komende maanden vast te houden. In september vindt in Frankrijk het jeugd-EK plaats en daar hoopt de Volendammer bij te zijn. Bij de afgelopen editie pakte hij samen met het Nederlands team de bronzen medaille. „De selectie voor dit jaar wordt eind juni bekendgemaakt, ik hoop dat ik er opnieuw bij zit.”

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen