De achterkant als keerzijde, of gewoon als achterkant: tentoonstelling in IJmuider Visserhallen

Een foto uit de serie ’Cityscapes’ uit Paramaribo.© Foto Jacquie Maria Wessels

Van onze verslaggever

Werk van 24 fotografen is vanaf komende zaterdag te zien in de Visserhallen in IJmuiden.

De fotografen geven hun interpretatie van het begrip ’the backside’. „Sommigen doen dit door bijvoorbeeld letterlijk de doorgaans verborgen achterkant van een gebouw of huizenrij te tonen. Anderen namen het thema minder letterlijk en laten in hun foto’s de keerzijde van onze samenleving zien”, schrijft de fotostudio van Jacquie Maria Wessels in een persbericht.

De officiële titel van de expositie is ’The B-side’. De Visserhallen zijn alleen op vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. ’The B-side’ loopt tot en met zondag 17 juli.

Wessels toont werken uit haar analoge serie ’Cityscapes’, met typisch Surinaamse muurschilderingen. ,,De met de hand geschilderde reclame-uitingen bevatten hyperrealistische afbeeldingen van onder andere gereedschappen, soepblikken, havermout, knakworsten en aansporingen als ’Doe je best op school’’’, meldt haar studio.

Jacquie Maria Wessels woont en werkt in Amsterdam en studeerde fotografie aan de Gerrit Rietveld Academie en sociale psychologie.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen