27 katten van een woonboot in Velsen-Zuid naar Dierenambulance gebracht

Een blije moeder met haar kittens.© foto Dierenambulance Velsen

Pieter van Hove
Velsen-Zuid

Maar liefst 27 katten van een woonboot in Velsen-Zuid zijn overgebracht naar de Dierenambulance Velsen.

De diertjes hadden geen eigenaar. Buren maakten uiteindelijk melding bij het asiel van de stichting. Onder de katten waren drie zwangere poezen. Alle zijn inmiddels bevallen van in totaal veertien gezonde kittens. Die moeten nog zeker twaalf weken bij hun moeder blijven.

De poezengezinnen verblijven bij gastgezinnen om hun kittens veilig groot te brengen en te laten wennen aan het leven als huiskat. De volwassen katten zijn allemaal erg bang en schuw. Het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden vangt jaarlijks zo’n zestig kwetsbare kitten op. Ongeveer dertig van deze poesjes heeft intensieve aandacht nodig, zoals de diertjes van de woonboot.

De landelijke Dierenbescherming is net een campagne gestart over de opvang van 3400 kwetsbare kittens die door vijftien locaties in het hele land worden opgevangen. Liever ziet de organisatie nog dat het redden van deze dieren niet nodig zou zijn.

Met voorlichting en preventie zet de Dierenbescherming zich in voor een diervriendelijke samenleving, waarin katteneigenaren hun dieren laten chippen, registreren en neutraliseren. Zo wil de vereniging ongewenste nestjes en gedumpte dieren voorkomen.

Lees ook: 27 katten van een woonboot in Velsen-Zuid naar Dierenambulance gebracht

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen