Van de landstitel naar degradatie in één jaar tijd: het onvermijdelijke afscheid voor de tafeltennissers van Hilversum van de vaderlandse top

Hilversum-captain Arnaud Meijer.© Archieffoto

Ron Hoogendam
Wageningen

Dat wat eigenlijk voorafgaand aan het seizoen al onvermijdelijk was, gebeurde zondag dan ook. Voor de tafeltennissers van Hilversum viel het doek in de eredivisie. Bij gastheer Shot in Wageningen bleken de reserves van Taverzo met 4-0 een maatje te groot.

Een verrassing was de afdaling naar de eerste divisie niet, want in de reguliere competitie werd geen enkele wedstrijd gewonnen en in de playdowns werd ook al verloren van Klimaatgroep Stars. Het hoogtepunt voor de Hilversummers in deze sterke eredivisie waren de knappe winstpartijen van Mick de Vette tegen klasbak Michel de Boer en de zege van Arnoud Meijer op Casper ter Luun.

Het was voor de aftredend landskampioen - het trio Meijer, De Vette en Elwin Huiden had de niet te benijden taak de vanwege een afgehaakte sponsor volledig opgestapte hoofdmacht te vervangen - een seizoen van zo goed mogelijk presteren, ervaring opdoen op het hoogste podium en vooral genieten. De huid werd vaak duur verkocht.

Zo ook gisteren, tegen het op volle oorlogssterkte aantredende Taverzo 2. Zo knokte Meijer zich tegen kopman Jonah Kahn knap terug van een 2-0 achterstand naar een vijfde game. Daarin moest hij evenwel het onderspit delven, met 13-11. ,,Ik ben blij dat ik weer eens een goede pot heb gespeeld’’, aldus de captain.

Huiden rook ook even aan de winst, toen hij tegen Patrick Bruijne een 2-1 voorsprong koesterde, maar ook hij kon het in de vijfde game niet bolwerken en ging met 11-5 onderuit. Het waren harde cijfers, die nog nijpender werden, zo bleek. Het eredivisieavontuur eindigde met kenmerkende verliespartijen van de overigens half fitte De Vette tegen Arjan Huiden en van Meijer tegen Bruijne, beiden in drie games.

Berusting

Meijer: ,,Het is jammer, maar we wisten van te voren dat het een lastig seizoen zou worden, dus heel erg is het niet. Nu kunnen we weer op ons niveau gelijkwaardige potten spelen en wellicht volgend seizoen kampioen worden. Al is dat zeker geen garantie, want de eerste divisie is ook sterker geworden.’’

tafeltennis eredivisie

Taverzo 2TTV Hilversum4-0

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen