Kittenseizoen begonnen: bij Stichting Zwerfkatten IJmuiden worden de eerste nestjes al afgeleverd

Een kitten krijgt de fles.

Een kitten krijgt de fles.© foto Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden

Pieter van Hove
Velsen-Noord

Het kittenseizoen is begonnen en bij Stichting Zwerfkatten IJmuiden is dat goed te merken.

,,We hebben het eerste nestje mini-zwervertjes al binnengekregen”, zegt voorzitter Marya Dekker. ,,Deze ukkies moeten iedere twee uur de fles krijgen en hebben nog een intensieve weg af te leggen voor ze geplaatst kunnen worden bij nieuwe baasjes.”

Dit werk gebeurt naast de reguliere gang van zaken: de verzorging van 125 katten die niet meer kunnen worden geplaatst. Zij blijven in de opvang wonen of worden buiten in groepjes verzorgd. ,,Wij krijgen echter geen steun van de gemeente en moeten rond zien te komen van donaties”, gaat de Velsen-Noordse verder. ,,Gelukkig gaat de 50 procent actie dit jaar door.”

Dit houdt in dat bij iedere gift die binnenkomt tussen 15 mei en 15 juni het bedrag met de helft wordt verhoogd. Een groep sponsors is hier verantwoordelijk voor.

,,Daarmee kunnen we de belangrijkste reparaties uitvoeren. En natuurlijk noodzakelijke operaties. Zoals aan gebitten, aan ogen of poten. Deze operaties kosten tussen de vijfhonderd en duizend euro per kat. Dat zijn grote happen uit ons budget. Helaas staan er katten op de wachtlijst.”

Bijdragen kunnen worden overgemaakt op Stichting Zwerfkatten IJmuiden, Iban NL85INGB0004761772 "Zomeractie".

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen