Nationale Ouderendag stopt ermee; er gaan geen wensen meer in vervulling

In 2020 werden er door corona geen wensen vervuld maar wel bloemetjes uitgedeeld.© Archieffoto George Stoekenbroek

Marischka de Jager
Den Helder

Het lokale comité van de Nationale Ouderendag stopt er mee. Het uitgedunde comité krijgt het qua organisatie niet meer voor elkaar om wensen van ouderen te vervullen.

,,Ouderdom, andere banen, meer uren of een veranderende thuissituatie. We krijgen het niet meer voor elkaar om alles te organiseren’’, zegt Marja de Vries-Adriaanse namens de afdeling.

Het zou het achtste jaar zijn dat de ouderendag werd georganiseerd, al kwam er de laatste twee jaar weinig van het vervullen van wensen door corona. Vorig jaar werden er bijvoorbeeld alleen bloemen langs gebracht.

Andere jaren konden ouderen een wens indienen en het comité zorgde er dan voor dat deze werd vervuld. ,,Mits redelijk wilden we altijd alle wensen in vervulling laten gaan. En dat is gewoon een hoop werk. Je moet sponsors zoeken, vrijwilligers regelen die de ouderen kunnen bijstaan. Je begint in maart al met opstarten en bent tot en met oktober bezig. Misschien dat er nog andere mensen opstaan om zoiets op poten te zetten maar wij stoppen ermee.’’ Wensen varieerden van een bezoekje aan zee tot het bijwonen van een AZ-wedstrijd.

Het geld dat het comité nog bezit, wordt binnenkort geschonken aan zorggroep Tellus. ,,Tellus wil heel graag voor haar bewoners een boottocht door de Jordaan organiseren. We vonden dat een mooi initiatief.’’

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.