Rechtstreekse degradatie lijkt afgewend voor Zwaluwen’30, nu de nacompetitie nog ontlopen

Floris Coffeng maakte er twee voor Zwaluwen’30 tegen Argon.

Floris Coffeng maakte er twee voor Zwaluwen’30 tegen Argon.© Foto Zwaluwen’30

Pim Soeters
Mijdrecht

Dook Zwaluwen’30-trainer Richard Bulterman een week geleden nog vol chagrijn de bus in na de nederlaag bij hekkensluiter AFC, zaterdagmiddag stond hij onder een heerlijk zonnetje na te genieten van de 0-4 zege bij Argon. Daarmee lijkt rechtstreekse degradatie afgewend.

De Hoornse ploeg liet de mineurstemming van die 5-3 nederlaag tegen de Amsterdamse ploeg snel achter zich. Dinsdag werd Valken’68 al met 2-0 aan de kant gezet. ,,En die lijn hebben we tegen Argon doorgezet. We hebben verdiend gewonnen. We gaven weinig weg en waren eigenlijk de hele wedstrijd de bovenliggende partij”, liet Bulterman weten. Hij zag wel dat het na de 1-0 van Floris Coffeng in de eerste helft nog lang spannend bleef in Mijdrecht.

Pas in de laatste tien minuten slaagden de gasten erin het krachtsverschil in doelpunten om te zetten. Nogmaals Coffeng en Koopman (2x) gooiden de wedstrijd in het slot. ,,En dan misten we ook nog flink wat kansen. Het had wel 0-7 kunnen zijn.’”

Dat mocht de pret niet drukken. Twee zeges op rij geven Zwaluwen’30 vertrouwen. Met nog drie wedstrijden te gaan, bedraagt de voorsprong op hekkensluiter AFC vijf punten. Normaal gesproken genoeg om de Amsterdammers voor te blijven. Bulterman kijkt inmiddels omhoog. „We zijn de laatste weken, op de wedstrijd tegen AFC na, goed bezig. De selectie komt na veel blessureleed langzamerhand weer op sterkte, dat geeft ons als technische staf opties”, legt hij uit. ,,Daarnaast geven de twee overwinningen een goed gevoel. Dus ja, we spelen nu om nacompetitie te ontlopen.”

Om dat te bereiken kan volgende week een goede stap gezet worden als concurrent ZOB langskomt. ,,Als we bij de les blijven en beseffen dat we keihard moeten blijven werken om resultaten te boeken, dan zie ik zeker mogelijkheden.”

voetbal 1e klasse a zat.

ArgonZwaluwen’30 0-4

Doelpunten Zwaluwen’30: Coffeng (2), Koopman (2).

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen