Eindelijk heeft de trainer weer een fitte selectie en direct kleineert Spirit’30 De Kennemers

De spelers van De Kennemers verlaten na de 6-1 nederlaag gedesillusioneerd het veld.

De spelers van De Kennemers verlaten na de 6-1 nederlaag gedesillusioneerd het veld.© Foto Martin de Haan

Henny Beijer
Beverwijk

Met een half dozijn treffers kleineerde Spirit’30 zondagmiddag thuisploeg De Kennemers. Door de eigen zege en verliespartijen van naaste concurrenten ziet de toekomst er voor de ploeg van Hans Valk ineens een stuk zonniger uit.

„Eindelijk weer een keer een complete en fitte selectie op het veld. En meteen een daverend resultaat. Het bewijst mijn stelling, dat het een levensgroot verschil uitmaakt als iedereen er is.” Niet voor niets noemde Valk linker spits Luc Waardenburg als voorbeeld. Die was er in de afgelopen acht weken (vaak) niet bij vanwege een flinke blessure. Zondagmiddag, op het zonovergoten kunstgrasveld van De Kennemers, ontpopte hij zich weer als vanouds als een van de hoofdrolspelers in de met 6-1 gewonnen ontmoeting met de nummer voorlaatst in de competitie.

Ontslag

Het was een wedstrijd die eigenlijk maar amper een kwartiertje echt een wedstrijd was. Want waar de gasten zo’n beetje op volle sterkte konden aantreden, trof het in De Kennemers een gelegenheidsploeg, waar de personele problemen immens waren. Afzeggingen tot op de avond voor de wedstrijd verhinderden trainer Paul de Lange een representatief elftal in het veld te brengen. Dat was niet voor het eerst, maar, naar direct na afloop van de wedstrijd bleek, voor de trainer wel voor het laatst. Hij bood zijn ontslag aan.

De Kennemers kwam binnen luttele minuten nog verrassend op voorsprong. Keeper Robin Chors bereikte met een verre uittrap op links Jeil Perotti, die in een beweging voor gaf en bij de tweede paal Bruno Nizza bediende voor een fraaie volley. Voorwaar een bliksemstart. Maar die zorgde niet voor controle. Sterker nog, de bezoekers bleken allerminst onder de indruk te zijn. De gasten gingen soepel combinerend op zoek naar de gelijkmaker.

Die viel binnen het kwartier, waarbij de verdediging van de Kennemers zeker niet vrijuit ging. Amper twee minuten later ging die opnieuw in de fout. En weer profiteerde Spirit’30 optimaal. Zo kantelde de ploeg van Valk het duel - aan de hand van spits Jordi Klompe - rap in hun voordeel. Bij rust was het al 1-3, vooral het resultaat van slim de diepte zoeken op momenten dat achter de Kennemers-defensie alle ruimte lag voor de steekpass.

Na rust veranderde het spelbeeld amper. Spirit’30 scoorde nog drie keer en had dat evenzoveel keer meer ook nog kunnen doen, als het vizier op dezelfde scherpte als voor rust was blijven staan. „Eindelijk geen klotsende oksels”, jubelde een Spirit-bestuurder. Daar kon Valk zich wel in vinden: „Op volle sterkte horen we niet te staan, waar we nu staan.” En dat is plaats 9.

voetbal 2e klasse a

De KennemersSpirit’30 1-6

3. Nizza 1-0, 12. Klompe 1-1, 14. Klompe 1-2, 29 Botman 1-3, 56. Reus 1-4, 70. Schoonen 1-5, 78. Neefjes 1-6

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen