Waarderingsspelden voor trouwe bestuursleden stichting Cromme Leeck; Ina Slot erelid

Locoburgemeester Harry Nederpelt reikt Waarderingsspelden uit aan de bestuursleden van historische stichting De Cromme Leeck, bij het 25-jarig bestaan.

Locoburgemeester Harry Nederpelt reikt Waarderingsspelden uit aan de bestuursleden van historische stichting De Cromme Leeck, bij het 25-jarig bestaan.© Foto Marcel Rob

Van onze verslaggever
Wognum

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Historische stichting De Cromme Leeck heeft locoburgemeester Harry Nederpelt zaterdag vijf bestuursleden van het eerste uur de Waarderingsspeld van de gemeente Medemblik toegekend.

Ina Slot, Trudy Schouwe-Schouten, Tom van Baar, Joke Admiraal-Koemeester en Sjaak Jong werden zo geëerd omdat zij zich met enthousiasme inzetten voor de stichting. De Cromme Leeck is volgens de gemeente een begrip geworden, niet alleen in het werkgebied Wognum, Nibbixwoud en Zwaagdijk, maar óók in de regio West-Friesland.

Ina Slot was 25 jaar voorzitter, mede-initiatiefneemster en medeoprichter van de stichting. Zij is lid van de redactie van het jaarboek en voorzitter van de beheercommissie Huis van Oud. Zij was ook de aanjager voor veel activiteiten en vrijwilligers. Zij droeg zaterdagmiddag het voorzitterschap over aan Han Staal en werd tot erelid benoemd.

(Tekst gaat door onder de foto)

Ina Slot toont de oorkonde.

Ina Slot toont de oorkonde.© Foto Marcel Rob

Trudy Schouwe-Schouten is 25 jaar secretaris. Ook zij was mede-initiatiefneemster en medeoprichter van de stichting. Ze is redactielid voor het jaarboek, medeorganisator van de jaarlijkse open Monumentendag, verantwoordelijk voor de uitgave van een aantal boeken en lid van de schenkingen-commissie.

Ook de overige bestuursleden zijn er 25 jaar bij. Tom van Baar is verantwoordelijk voor website en beeldbank en lid van de schenkingen-commissie. Joke Admiraal-Koemeester is vicevoorzitter, vertegenwoordigt het dorp Nibbixwoud, is redactielid voor het jaarboek en lid van de beheercommissie van Huis van Oud. Sjaak Jong is vertegenwoordiger van het dorp Zwaagdijk-West, houdt zich bezig met archeologie en schreef diverse artikelen voor het jaarboek.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen