Na nieuw puntenverlies richt Limmen de blik op de nacompetitie

Aanvaller Jacco de Jong van Limmen stuit op de verdediging van Saenden.© Foto Martin de Haan

Jesse Donkersloot
Limmen

Uitgeschakeld voor de titel is Limmen op papier nog niet. Maar na het 1-1 gelijkspel in de topper tegen Saenden heeft de ploeg met nog drie speelronden te gaan zes punten achterstand op koploper Hercules Zaandam

,,Ik vind dat we Saenden vandaag goed hebben bestreden’’, vond trainer Everard Luijckx van Limmen. ,,We speelden erg geconcentreerd en waren sterk in de organisatie. Dat kan je dat natuurlijk niet de hele wedstrijd volhouden en dan ga je op een gegeven moment toch fouten maken.”. Luijckx besefte dat Limmen als nummer drie op de ranglijst directe promotie uit het hoofd moet zetten. De ploeg heeft door de donderdagse 1-0 nederlaag bij SVA te veel punten ingeleverd. ,,Het kampioenschap wordt toch wel erg lastig ben ik bang. Ons goede spel moeten we nu voortzetten en hopelijk geeft ons dat moraal voor de nacompetitie.”

De wedstrijd was amper begonnen of Saenden kreeg al een penalty. Damian Wijndal zag zijn poging vanaf ef meter echter worden gekeerd door Limmen-keeper Jesse Glorie . De eerste helft verliep erg rommelig met kansen over en weer.

Limmen begon sterk aan de tweede helft. Dat goede spel werd beloond met een doelpunt. Sem Winter maakte in de 62e minuut de 1-0. Limmen kreeg zelfs een enorme kans op de 2-0 maar het ijzerwerk hield Saenden levend. In de 79e minuut kreeg Saenden wederom een strafschop. Ditmaal werd Jesse Glorie wel geklopt door Damian Wijndal die de stand weer gelijk trok.

,,Na die goal van Limmen zijn we alles of niet gaan spelen’’, legde Saenden-trainer René Reijinga uit. ,,Gelukkig konden we de gelijkmaker forceren. Ik vind dat we ons knap hebben weten terug te vechten. Het gat met Hercules is nu 2 punten. Met nog 3 wedstrijden te gaan zijn we zeker niet kansloos.’’

voetbal 3e klasse B

LimmenSaenden 1-1

Scoreverloop: 62. Winter 1-0, 79. Wijndal (pen) 1-1.

Limmen: Glorie; Min, Van der Wijk, Admiraal, Valkering; Peemen, Menick, Schouten; Winter, Duinmeijer (75. Tijsen), De Jong.

Saenden: LIklikwatil; Hoogstra (45. Plugge), Hijstek (76. Goudriaan), Varisli, Beukman, De Wit (61. Bruijn), Manuputty, Wijndal, Hoffs (90. Araujo Poyato), Heijnis, Supusepa.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen