’Mensen zoals Paul Dekker zijn onmisbaar voor de club’; Lintje voor drijvende kracht toneelvereniging OEK en voetbalclub Vesdo

Burgemeester Marjan van Kampen speldt de Koninklijke Onderscheiding op bij Paul Dekker.

Burgemeester Marjan van Kampen speldt de Koninklijke Onderscheiding op bij Paul Dekker.© Foto Pierre Mettes

1 / 2
Richard Zut
Schagerbrug

En toen was daar zo ineens een Koninklijke onderscheiding voor Paul Dekker uit Schagerbrug. Deze kreeg de oud-voorzitter van toneelvereniging OEK (Ons Eigen Kring) vrijdagavond na de voorstelling ’Leuk idee…maar we doen het niet!’. Het bijbehorende lintje werd opgespeld door burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen in dorpstheater Ons Eigen Kroeg.

Paul Dekker werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en hij krijgt de onderscheiding vanwege zijn langdurige inzet voor OEK en voetbalvereniging Vesdo.

Paul is OEK en OEK is Paul, dat is in Schagerbrug bekend. Sinds 1982 is Paul Dekker lid van toneelvereniging OEK. ,,Als vrijwilliger voor de toneelvereniging en de kroeg aan de Schagereg is hij een grote steun en toeverlaat. Door zijn enthousiasme en tomeloze energie weet hij altijd iedereen te motiveren. Mensen zoals Paul Dekker zijn onmisbaar voor de club’’, wist Van Kampen te vertellen.

Vanaf 1992 tot 2013 was Dekker voorzitter van OEK, waar hij tot op heden nog steeds een bestuursfunctie heeft. Sinds 2015 is OEK uitbater van de kroeg ’Stichting Ons Eigen Kroeg’ geworden, en Dekker daar de secretaris van. ,,Zijn bijdrage aan OEK is bijzonder, omdat hij altijd het initiatief neemt en iedereen erbij probeert te betrekken. Het voortbestaan van de toneelvereniging is heel belangrijk voor Schagerbrug. Dit kan niet zonder mensen zoals Paul Dekker.’’

Voor voetbalvereniging Vesdo (Vlugheid En Samenspel Doet Overwinnen) in Schagerbrug is Paul Dekker ook een actieve vrijwilliger, van 1986 tot op heden. Hij regelt er rommelmarkten, vertolkt op weergaloze wijze Sinterklaas en is op speelzondagen de gastheer bij het sportcomplex.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.