Hoornse scouts presenteren duurzaam zeilbootje aan koningin Maxima

Scouts van drie verenigingen presenteerden hun duurzame projecten aan de koningin.© Foto Olivier van Det

Martijn Mak
Hoorn

Scouts en begeleiders van Scouting Hoorn VPV hebben vrijdag de lelievlet die zij met hulp van Clean2Anywhere maakten van hergebruikt afvalplastic, gepresenteerd aan koningin Máxima. Zij is beschermvrouw van Scouting Nederland.

De presentatie was onderdeel van een werkbezoek van de koningin, aan Scoutinglandgoed Zeewolde. Daar ging zij in gesprek met waterscouts en kreeg zij een rondleiding. Het bezoek stond in het teken van de activiteiten van waterscouting en projecten op het gebied van duurzaamheid.

Gerecycled

Scouting Hoorn VPV was een van de drie verenigingen die presentaties mochten geven. De groep heeft van gerecycled plastic een boot gemaakt waarmee vanaf het water nog meer plastic wordt opgeruimd en gerecycled.

Lees ook: Scouting Hoorn met Clean2Anywhere aan de slag om lelievlet van hergebruikt afvalplastic te maken. ’Recycling wordt zo heel inzichtelijk’

Chris Seggelink, voorzitter van de Hoornse scouting, blikt terug op een succesvolle ontmoeting. „De presentatie ging hartstikke goed en de koningin wilde echt van alles weten. Ze was heel erg geïnteresseerd.”

Landgoed

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scoutinglandgoed Zeewolde is een terrein van zeventig hectare groot waar scouts mee kunnen doen aan activiteiten op en rond het water en in de natuur. Het landgoed is ook de ontmoetingsplek voor scouts uit binnen- en buitenland tijdens internationale Scoutingactiviteiten. Koningin Máxima heeft het Scoutinglandgoed in 2015 geopend.

Koningin Máxima tussen de scouts en hun begeleiders tijdens een werkbezoek in Zeewolde.© Foto Olivier van Det

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen