Kiezen uit drie genomineerden voor Beste Zaanse Zakenvrouw; Zaans vrouwennetwerk ziet ook graag mannelijke bezoekers op ZaanlinQ Event

Mabel van den Top, Atelier Mabel© fotograaf Alina Krasieva

Ronald Massaut
Zaandam

De beste Zaanse Zakenvrouw klopt weer op de deur. Na twee jaar geen verkiezing in verband met corona is er in 2022 wel weer een titel te vergeven. Genomineerd zijn: Nuriye Yoldas (Nur Culinair), Katinka de Boer (Zorgbegrip) en Mabel van den Top (Atelier Mabel).

Het is dinsdag 7 juni de tiende keer dat er een beste zakenvrouw wordt gekozen. In meerdere opzichten een jubileum. Ooit in 2005 gestart en in 2007 ondergebracht in een stichting heet het zakelijke Zaanse vrouwennetwerk nu ZaanlinQ en bestaat het officieel vijftien jaar. De naam ZaanlinQ moet de kracht van het ontmoeten en connectie maken benadrukken.

Fysiek samenkomen was de voorbije twee jaar lange tijd moeilijk. ,,Als vrouwennetwerk verloren we daarom ook leden, maar nu we weer activiteiten doen, zien we ook het ledental weer stijgen. Ik denk dat we nu weer op het niveau zitten van voor corona’’, zegt bestuurslid Linda Hoorn.

Lees ook: ZaanLinQ verbindt Zaanse zakenvrouwen, nieuw bestuur neemt hartje corona stokje over; verder bouwen aan sterk zakelijk netwerk

Nuriye Yoldas, Nur Culinair© Foto Nuriye Yoldas

Hoofdprogramma op het jaarfeest is de verkiezing van de Beste Zaanse Zakenvrouw. In 2019 was dat nog Floor Kliffen van Cotton Spa in Zaandam. De jury moet kiezen uit drie nieuwe kandidaten. Nuriye Yoldas is de naamgever van Nur Culinair. Voor de geboren Turkse een reis van rechtenstudie en bankdirecteur naar traiteur.

Katinka de Boer, Zorgbegrip© foto Els Broers

Katinka de Boer is van thuiszorgorganisatie Zorgbegrip met als regio Assendelft, Krommenie, gemeente Wormerland, Wormerveer en Purmerend. Zorgbegrip levert zogenoemde ziekenhuis verplaatste zorg, verpleging en persoonlijke verzorging.

Kunstwerk

Derde kandidaat Mabel van den Top is naamgever en fotograaf van atelier Mabel. Ze maakt succesvol foto’s voor websites, social media, of nieuwe diensten en producten én van mensen. Hoofdprijs is een kunstwerk, beschikbaar gesteld door Art Zaanstad. De prijs wordt uitgereikt door wethouder economische zaken, Hans Krieger.

Thema is connectie maken. Daarvoor zorgt mede dagvoorzitter Anita Witzier. Spreker is astronaut André Kuipers. Hij heeft wekenlang neergekeken op de aarde en kwam tot nieuwe inzichten. Deze verpakte hij in ’galactisch ondernemen’; ondernemen vanuit de ruimte. ,,We hopen ook dat André Kuipers en Hans Krieger niet de enige mannen zijn op het ZaanlinQ Event. Ook bijvoorbeeld mannelijke ondernemers zijn welkom.’’

Kaarten

Entreekaarten voor het ZaanlinQ Event op dinsdag 7 juni kosten 65 euro per stuk, te bestellen en te betalen op www.zaanlinq.nl. Aanvang 16 uur, inclusief buffet. Sluiting is voorzien om 21.30 uur.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.