Leerlingen regelen zelf nieuwe schommel voor schoolplein in Hoogkarspel

Leerlingen van ‘t Skitteljacht en Het Kerspel in Hoogkarspel nemen de nieuwe speelschommel feestelijk in gebruik.© Foto aangeleverd

Cees Beemster
Hoogkarspel

Leerlingen van basisscholen ’t Skitteljacht en Het Kerspel in Hoogkarspel hebben de afgelopen maanden geld ingezameld voor een nieuwe schommel.

De bestaande schommels op het schoolplein worden veel gebruikt en zijn tijdens de pauzes bijna altijd bezet. Daarom bedachten leerlingen uit groep 7 het plan om wethouder Simone Visser-Botman te mailen met een voorstel voor een extra nieuwe schommel.

Samen met de wethouder werd een plan bedacht om de helft van het aanschafbedrag te kunnen betalen. De leerlingen haalden vervolgens veel geld op met het inzamelen van oude kleding, het verkopen van Jantje Beton-loten en het inzamelen van heel veel statiegeldflessen. Ook hebben de ouderverenigingen van beide scholen en Smallsteps een geldbedrag geschonken.

De nieuwe schommel die kon worden aangeschaft voor op het schoolplein van het Reigersnest is voor iedereen toegankelijk. Dus vanaf nu kan iedereen genieten van het prachtige nieuwe speeltoestel.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen