Zaalvoetbalduel Scagha tegen Zwolle (16-3) aanfluiting voor niveau

Ruud Ramler
Schagen

Scagha ’66 heeft volledig de regie over de afloop van de competitie in de eerste divisie zaalvoetbal. Alleen Urk, volgende week en de grootste concurrent VNS op de voorlaatste speeldag staan nog tussen Scagha en de eredivisie. Zwolle had de illusie om lastig te zijn thuis laten liggen. De tegenstander die met vier veldspelers en een keeper was gekomen werd met 16-3 afgedroogd.

Dat het een aanfluiting was voor het op een na hoogste niveau van Nederland, viel Scagha niet kwalijk te nemen. Die ploeg, zonder Matz Mathot en doelman Ruud Dekker, deed zijn plicht in de wedstrijd die begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden zus van assistent coach Wouter Moraal. Scagha werd op geen enkele manier geïnspireerd door de tegenstander. Dat Zwolle invaller doelman Mats Dekker nog drie keer wist te passeren, waardoor er zelfs in dit decor tot 5-3 de schijn van een wedstrijd was, moet de thuisclub zich wel aantrekken.

Verder was het bij de titelkandidaat vooral een kwestie van uitproberen, veel wisselen, scoren maar ook gunnen. Hoewel dat laatste niet werd overdreven werd er over het algemeen collectief gedacht. Freek Vrenegoor en Robin Schouwvlieger maakten er ieder vijf. Tom Hofkamp, Jeroen Smit, Jeroen Pater, Gijs Schrieken, Mike Julsing en Ferdy Kaleveld één.

Ruud Ramler

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen