Forensische accountancy-expert Hans Vonk uit Hoorn benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau

Hans Vonk wordt gefeliciteerd door burgemeester Jan Nieuwenburg.

Hans Vonk wordt gefeliciteerd door burgemeester Jan Nieuwenburg.© Foto Erik Buis

Paul Gutter
Hoorn

Hans Vonk uit Hoorn is door burgemeester Jan Nieuwenburg benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn baanbrekende werk in de forensische accountancy in Nederland.

Vonk ging deze week met pensioen en nam in Hoofddorp afscheid van KPMG, het accountantskantoor waarvoor hij jarenlang werkzaam is geweest. In de jaren negentig stond hij er aan de wieg van de nieuw op te richten afdeling forensische dienstverlening. Deze richt zich op integriteitsonderzoeken bij vermoedens van fraude of integriteitinbreuken en de accountants leveren zo een bijdrage aan de bestrijding van financieel-economische criminaliteit, ook door andere organisaties te adviseren.

Vonk hielp de huidige forensische accountancystandaarden ontwikkelen en vervulde een essentiële rol in honderden onderzoeken op het gebied van integriteit, fraude, corruptie, witwassen, ondermijning, schadeclaims, arbitrage en bemiddelingen een essentiële rol gespeeld. Zo droeg hij zijn steentje bij aan een meer integere, veiligere en rechtvaardigere maatschappij.

Daarnaast leidde hij ook veel forensische onderzoekers en integriteitsadviseurs op in het vakgebied. Zijn ’leerlingen’ zijn inmiddels niet alleen meer bij KPMG, maar ook bij concurrenten in binnen- en buitenland aan de slag.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen