Ajax-directeur Van der Sar is zeer tevreden over Hamstra en Huntelaar

Vlnr: Aron Winter, Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra.© ANP

ANP
AMSTERDAM

Het zou heel goed kunnen dat Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar het technische beleid van Ajax blijven vormgeven.

„Ajax is een bedrijf dat mensen kansen geeft”, vertelt algemeen directeur Edwin van der Sar. „Op het veld gebeurt dat vaak bij talenten. Als die het goed doen, dan mogen ze ook vaak blijven staan.”

Van der Sar is tevreden over hoe Hamstra en Huntelaar de laatste maanden functioneren, sinds directeur voetbalzaken Marc Overmars wegens aanhoudend grensoverschrijdend gedrag is vertrokken.

Hamstra werd vorig jaar als technisch manager van Ajax aangesteld. Hij werkte daarvoor vijf jaar in die functie bij sc Heerenveen en was eerder hoofd jeugdopleiding van Vitesse.

Ook vervulde hij technische functies bij FC Emmen en FC Groningen. Huntelaar keerde twee maanden geleden in een technisch rol terug bij Ajax. De voormalig topscorer ondersteunt sindsdien Hamstra.

De technische leiding van Ajax wacht de komende maanden veel werk. „We nemen afscheid van een doelman en rechtsback”, doelt Van der Sar op André Onana en Noussair Mazraoui. „En we hebben een middenvelder met een vertrekwens”, wijst hij naar Ryan Gravenberch.

„Maar als je zo goed speelt in de Champions League dan komt er vanzelf belangstelling voor veel spelers. Dat is logisch maar wij willen onze ambities ook overeind houden. We zullen zorgvuldig naar transfers blijven kijken.”

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen