Ook Vrone kiest voor voetballen op de zaterdag. Maar omdat het besluit te laat is genomen, moet de club wel helemaal onderaan beginnen in de vijfde klasse

Ron Weinbrecher
Sint Pancras

Het eerste elftal van voetbalvereniging Vrone komt volgend seizoen uit in de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal. De club heeft hiertoe besloten na een peiling onder de leden van de selectie en het team Onder 23 jaar.

„Meteen na het tussentijdse vertrek van trainer Jos Karel hebben we, op verzoek van het bestuur, de spelers gevraagd op welke dag zij het liefst wilden spelen en het merendeel wil op zaterdag voetballen”, verklaart interim-coach Jos Verduin de keuze.

Oude stempel

Hij geeft toe dat zijn keuze een andere was. „Ik ben van de oude stempel, zondag is de voetbaldag, maar Vrone zou teveel leden verliezen als we zouden blijven vasthouden aan die dag. Ik ben bang dat het selectievoetbal bij Vrone een recreatief karakter krijgt en dat zou ik betreuren.”

Vrone moet in de vijfde klasse beginnen, omdat de club te laat is met de aanvraag bij de KNVB. Had de vereniging het verzoek ingediend voor 1 oktober 2021, was een zijwaartse overstap naar de derde klasse zaterdag mogelijk geweest.

„Het is een trend in het voetbal en ook Vrone ontkomt daar niet aan”, stelt voorzitter Tijs Roeland. „We hebben veel jeugd in de club en het overgrote deel wil op zaterdag blijven voetballen. Met deze stap hopen we dat talentvolle spelers de overstap naar de zaterdagselectie maken.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen