Battle4Life luidt noodklok: doorgaan afhankelijk van aanmelding vrijwilligers

Eric Molenaar
Hoorn

Het doorgaan van Battle4Life, de obstaclerun in het Julianapark ten bate van Inloophuis Pisa, hangt aan een zijden draadje door een gebrek aan vrijwilligers.

Zowel voor woensdag 25 mei, als de Battle4Life voor het eerst speciaal voor scholen wordt gehouden, als op Hemelvaartsdag, 26 mei, zijn nog twintig vrijwilligers nodig, zegt Karin Zeeman namens de organisatie. Komen die er niet, dan is het uit oogpunt van veiligheid niet wenselijk om het sportieve sponsorevenement door te laten gaan.

Obstakels

Het gaat niet om ingewikkelde functies: gezocht wordt in elk geval naar mensen die bij een van de 25 obstakels willen staan om deelnemers aanwijzingen te geven, de weg te wijzen en eventueel de EHBO te bellen. Woensdag tussen 9 en 14 uur, donderdag tussen 8 en 16 uur. „Maar het kan ook voor enkele uren, hoor, dan maken wij dat puzzeltje wel”, zegt Zeeman, die als voormalige voorzitter van het bestuur van stichting Pisa van meet af aan de drijvende kracht is achter Battle4Life. Het evenement is voor het inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten een belangrijke inkomstenbron. Deelnemers betalen inschrijfgeld (variërend van 15 tot 32,50 euro) en kunnen zich laten sponsoren door familie, vrienden en collega’s. De opbrengst komt geheel ten goede aan Pisa.

Vakantie

De voorgaande vier edities was er geen gebrek aan vrijwilligers, vertelt ze, maar nu blijkt volgens haar dat opvallend veel mensen niet beschikbaar zijn wegens vakantie of andere evenementen. Kennelijk grijpen die na twee jaar corona de kans om er tussenuit te gaan.

Lees ook: Battle4Life dit jaar twee dagen: eerste dag is speciaal voor scholen

Voor de woensdag zijn 500 leerlingen van basisscholen ingeschreven, die een aangepaste route gaan volgen. Voor de donderdag staat er nu 800 mensen op de deelnemerslijst, en daar zal bij gunstig weer nog een aantal bijkomen op de dag zelf .

Mocht de organisatie de stekker eruit moeten trekken, dan krijgen de ingeschreven deelnemers de keus hun inschrijfgeld terug te laten storten, tegoed te houden voor de volgende keer of alsnog ten goede te laten komen aan Pisa. Dat geldt ook voor de bedrijven die sponsoren. Maar Karin Zeeman gaat ervan uit dat het goed komt. Vrijwilligers kunnen rekenen op een lunchpakketje en drinken. Wie woensdag assisteert kan er bovendien voor kiezen op Hemelvaartsdag gratis zelf mee te doen.

Meer informatie is te vinden op www.battle4life.nl. Opgeven als vrijwilliger kan ook rechtstreeks via mail: vrijwilliger@battle4life.nl.

Lees ook: Inloophuis Pisa 26 mille rijker, lachende gezichten en lastige obstakels bij Battle4Life in Hoorn

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen