FC Volendam-spits Robert Mühren uitgeroepen tot beste speler eerste divisie

ANP
Volendam

Robert Mühren is uitgeroepen tot beste speler van het afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De 32-jarige spits is met FC Volendam gepromoveerd naar de Eredivisie. Hij maakte 29 doelpunten. Bondscoach Louis van Gaal reikte hem tijdens een ’Kampioensdiner’ in ’s-Hertogenbosch het bijbehorende Gouden Schild uit.

„Afgelopen zomer heb ik de keuze gemaakt om in de Keuken Kampioen Divisie te blijven spelen. Een keuze waar ik achteraf ontzettend blij mee ben en dat heeft geresulteerd in het feit dat ik hier nu sta en dat we ons doel hebben bereikt met FC Volendam”, zei Mühren, die vorig seizoen met SC Cambuur promoveerde, maar besloot terug te keren naar zijn oude club.

Nick Olij van NAC Breda kreeg de prijs voor beste keeper en Dick Lukkien van kampioen FC Emmen werd geëerd met een Gouden Schild voor beste trainer. Johan Bakayoko van Jong PSV ontving de trofee voor beste talent. Thijs Dallinga ontving een Gouden Schild als topscorer van de eerste divisie. Hij maakte afgelopen seizoen 32 goals voor Excelsior.

Lees ook: Volendam laat zich horen tijdens promotiefeest FC: vissersdorp loopt uit om ’Heen en Weer 10’ toe te juichen

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen