Betrapt! Inbrekers slaan op de vlucht nadat ze met bewoonster worden geconfronteerd [update]

© DNP.nu

© DNP.nu

1 / 2
Roel van Leeuwen
Alkmaar

Een 86-jarige bewoonster van een woning aan de Leharkade in Alkmaar heeft donderdagmiddag twee inbrekers betrapt toen ze haar woning wilden betreden. Later kwamen ze terug en hebben de inbrekers haar tegen de grond gewerkt en bedreigd met een mes. De twee in het zwart geklede mannen sloegen uiteindelijk op de vlucht in hun busje.

Even voor zes uur kwam bij de politie de melding binnen dat er een woning was overvallen.De bewoonster zag de inbrekers aan komen lopen en sprak de mannen aan, waarna ze weer weggingen. Een kwartier later kwamen ze echter terug.

(Tekst gaat door onder de foto)

© DNP.nu

Volgens de woordvoerder heeft er een ’lichte geweldspleging’ plaatsgevonden toen de inbrekers met de bewoonster werden geconfronteerd. Zij werd tegen de grond gewerkt en zou hier een bloedneus aan over hebben gehouden. Het tweetal is zonder buit gevlucht.

Nadat de inbrekers op de vlucht sloegen in een busje, is er via Burgernet een signalement uitgegaan. Het gaat om twee mannen die gekleed gingen in zwarte joggingbroeken en zwarte hoody's droegen. Ze zouden allebei kort lichtbruin haar hebben gehad en ook droegen ze wit/zwarte schoenen van het merk Nike.

De verdachten zijn uiteindelijk niet gevonden. Mensen die tips hebben over deze zaak kunnen bellen met 0900-8844.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen