Thomas Ouwejan definitief weg bij AZ. Duitse club FC Schalke 04 neemt verdediger over

Thomas Ouwejan in actie voor Schalke 04.© Foto AFP/Ina Fassbender

Theo Brinkman
Gelsenkirchen

Thomas Ouwejan heeft het tijdperk AZ definitief afgesloten. De 25-jarige linksback werd afgelopen seizoen verhuurd aan FC Schalke 04 en wordt nu definitief overgenomen door de Duitse club.

Schalke 04 degradeerde een jaar geleden uit de Bundesliga en wilde dit seizoen meteen weer promoveren vanuit de Tweede Bundesliga. Thomas Ouwejan moest daarbij helpen. De linksback werd gehuurd van AZ. Daarbij werd de afspraak gemaakt dat Schalke 04 hem zou kopen wanneer de club erin zou slagen te promoveren. Afgelopen weekeinde was die promotie een feit.

Zo is de huurperiode van Ouwejan in Duitsland een mooi succes geworden. Het seizoen ervoor speelde hij op huurbasis voor Udinese in Italië.

Ouwejan, afkomstig uit Heiloo en opgeleid door AZ, speelde meer dan honderd wedstrijden voor AZ. Van 2017 tot 2019 was hij er basisspeler. Toen Arne Slot het in de zomer van 2019 als trainer overnam van John van den Brom, raakte Ouwejan zijn plek kwijt aan Owen Wijndal.

Bij Schalke 04 kwam Ouwejan dit seizoen 29 keer in actie (in april miste hij een reeks wedstrijden door een blessure) waarin hij drie keer scoorde en acht assists gaf.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen