Mannen opgepakt die zich voordeden als bankmedewerker in Broek op Langedijk

Van onze verslaggever
Broek op Langedijk

De politie heeft twee mannen opgepakt die zich voordeden als bankmedewerker.

Twee doorgeknipte bankpassen werden woensdag door het slachtoffer uit Broek op Langedijk overhandigd aan een zogenaamde bankmedewerker. Het slachtoffer kreeg vervolgens argwaan en maakte melding bij de politie. Een 25-jarige man uit Almere en een 23-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats werden kort na de melding aangehouden in Zuid-Scharwoude.

Twee aanhoudingen

Het slachtoffer uit Broek op Langedijk werd woensdagmiddag gebeld door iemand die zich voordeed als bankmedewerker. De zogenaamde medewerker meldde dat de rekening van het slachtoffer geblokkeerd moest worden en dat iemand van de bank langskwam om de bankpassen op te halen.

Al snel stond een man aan de deur die met twee doorgeknipte bankpassen vertrok. Het slachtoffer kreeg argwaan en schakelde de politie in. Na een zoekslag werd de verdachte staande gehouden in een auto in Zuid-Scharwoude, meldt de politie. Samen met een tweede inzittende werd hij aangehouden. In de auto lag ook een mobiel pinautomaat, die in beslag is genomen. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en zullen verhoord worden.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.