Heel weekeinde wandelen langs kunst in Hoorn, Enkhuizen en Schellinkhout

Een atelier in de Kersenboogerd.© Foto aangeleverd

Faralda Houthuijsen
Hoorn

Kunstliefhebbers kunnen komend weekeinde op diverse plekken terecht: bij kunstroutes en nieuwe (korte) tentoonstellingen.

Na twee jaar plannen is er eindelijk de Kunstroute Kersenboogerd. Door de hele wijk zijn allerlei kunstzinnige uitingen te zien, waaronder in brons, glas, verf of leer. Ook bodypaint en urban desert art vinden een plek.

De kunstwerken zijn vaak te bewonderen bij de kunstenaars thuis, maar ook in de Huiskamer van Betsy Perk en in het Wijklab. Op sommige locaties is muziek te beluisteren of verhalen van verhalenverteller Julian.

(Tekst gaat door onder de foto)

De Kunstroute Kersenboogerd is zondag van 12 tot 17 uur. De deelnemende locaties zijn te vinden op www.vooreenmooiestad.nl.

In Enkhuizen is het zaterdag genieten van kunst in de Boerenhoek. Op deze dag zijn de tuinen van bewoners van 11 tot 17 uur open om gasten te ontvangen. Op maar liefst 29 adressen exposeren hobbyisten en kunstenaars hun werk en op sommige klinkt livemuziek.

(Tekst gaat door onder de foto)

De deelnemerslijst is te vinden op www.hobbyenkunstroute.nl. Hij staat ook in het programmaboekje, dat verkrijgbaar is bij de deelnemende tuinen die te herkennen zijn aan de Hobby & Kunstroute-vlag.

Wie van tekeningen houdt, kan zaterdag en zondag van 11 tot 16 uur terecht in de Martinuskerk te Schellinkhout. Daar is een uitgebreide overzichtstentoonstelling ingericht van werk van leden van Teekengenootschap Debutade.

Op een speciale plek is werk te zien van jeugdleden. Wie geïnspireerd raakt, kan daar zelf aan de slag met tekenen of schilderen.

(Tekst gaat door onder de foto)

Aan het eind van het weekeinde, zondag om 16 uur, opent curator Els Benjamins de expositie ’Danse macabre’ van Hoogdrukgroep Hòlt (Vereniging der Noordelijke Hoogdrukkers) in De Boterhal te Hoorn. Vijf leden maakten een leporello (harmonicaboek) van vijf meter lang. Die en meer werk is vanaf zaterdag tot en met 19 juni te bezichtigen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen